Hotel J.Balmes Vic  header
Home > Viu Lactium: la riquesa del formatge català

Viu Lactium: la riquesa del formatge català
Hotel J.Balmes Vic



La comarca d’Osona és coneguda per la seva rica tradició gastronòmica, i una de les joies més preuades dins d'aquest patrimoni que és el formatge. Aquesta passió pel formatge es celebra anualment a la festa Lactium, una experiència única que destaca la diversitat i la qualitat dels formatges catalans.

La seva edició del 2024 promet ser una oportunitat imperdible per als amants del formatge i els gourmets en general.

De què va la festa?

Lactium és una festa que posa de manifest la riquesa i la varietat del formatge català. L’esdeveniment ofereix als assistents l'oportunitat d'endinsar-se en l'univers de sabors, textures i aromes que defineixen aquest producte artesanal. Des del formatge fresc fins als varietals envejables que han estat madurats amb molta cura. La festa destaca els diferents tipus de formatge que es produeixen a Catalunya.

A més de les degustacions, Lactium ofereix tallers interactius i activitats educatives, connectant els visitants amb els productors locals i les seves històries úniques. Aquesta festa va més enllà d'una simple degustació, convertint-se en una immersió completa en la cultura del formatge català.

Què la fa tan especial?

La singularitat de Lactium rau en la seva dedicació a destacar no només la qualitat dels formatges, sinó també el context cultural i artesanal que els envolta. La festa és una oportunitat per al públic de conèixer els productors, aprendre sobre les diferents tècniques de producció i descobrir les històries fascinants que hi ha darrere de cada varietat de formatge.

A més, Lactium es distingeix per la seva atmosfera festiva i acollidora. Els assistents tenen l'oportunitat de compartir la seva passió pel formatge amb altres aficionats i d'explorar nous sabors amb una gamma diversa de productors i formatgeries presents.

Dates i lloc de la festa

Lactium 2024 es durà a terme del 20 al 21 d'abril. L'esdeveniment tindrà lloc a Vic. Les activitats se celebraran en diversos espais de la ciutat, creant un ambient vibrant i animat que captiva tant els residents com els visitants.

Vine a l'Hotel J. Balmes de Vic

Per viure plenament l'experiència de Lactium, no hi ha millor lloc per allotjar-se que a l'Hotel J. Balmes de Vic: una combinació perfecta de comoditat i servei excepcional per assegurar que els visitants gaudeixin al màxim de la festa del formatge català. Després d'una jornada plena d'activitats, els hostes poden relaxar-se en un ambient agradable i recarregar energies per a la següent jornada plena de descobriments gastronòmics i culturals.

Ubicat a prop dels esdeveniments principals de la festa, però lluny del xivarri de la ciutat, ideal pels amants del formatge que volen viure al màxim aquesta experiència única a Vic.