Hotel J.Balmes Vic  header
Home > Viu el Mercat del Ram de Vic 2024

Viu el Mercat del Ram de Vic 2024
Hotel J.Balmes Vic



El Mercat del Ram de Vic, una tradició arrelada des de fa segles, esdevé una vegada més l'epicentre del sector agropecuari i una celebració vibrant per a tota la ciutadania. Amb una història que es remunta a l'any 888, aquest esdeveniment ha evolucionat amb el temps per convertir-se en una de les fires més destacades de Catalunya, tot oferint una àmplia gamma d'activitats que van des d'exhibicions ramaderes fins a propostes gastronòmiques i lúdiques per a tots els gustos.

A l'article d'avui, des de l'Hotel J Balmes, us donarem tots els detalls que necessiteu per gaudir de l'edició d'aquest any, que se celebrarà al 22 al 24 de març.

El Mercat del Ram, un esdeveniment amb història

Des dels seus inicis, el Mercat del Ram ha estat un esdeveniment emblemàtic al calendari de Vic. Inicialment concebut com una fira de maquinària agrícola i exposició de bestiar, amb el pas dels anys ha ampliat el seu abast incorporant noves manifestacions i activitats que reflecteixen la riquesa cultural i econòmica de la regió.

Avui dia, aquest esdeveniment se celebra des de divendres previ al Diumenge de Rams fins al mateix diumenge, oferint tres dies plens de diversió i aprenentatge.

Programació i horaris del Mercat del Ram 2024

Aquest any, la fira s'inaugura divendres abans del Diumenge de Rams i es tanca el mateix diumenge. Els horaris són els següents:

Divendres 22 de març: de 17 h a 20 h

Dissabte 23 i diumenge 24 de març: de 10 h a 20 h

Activitats i exhibicions

Una de les principals atraccions del Mercat del Ram són les exhibicions i concursos ramaders, on criadors locals mostren amb orgull el fruit de la feina. A més, els visitants poden gaudir d'una àmplia varietat de productes agrícoles frescos i de qualitat, així com participar en activitats lúdiques, esportives i culturals per a tota la família.

La casa de camp

A l'interior del recinte firal hi ha La casa de camp, una zona dedicada a mostrar l'origen de la indústria agroalimentària de la comarca. A través de diferents àrees com el camp i l'hort, el graner, la cabana, l'estable i el mercat, els visitants poden conèixer de prop el dia a dia d'una masia i els processos agroalimentaris que s'hi duen a terme.

Espai Terra i Cuina

L'Espai Terra i Cuina és una parada obligatòria per als amants de la gastronomia local. Aquí, els expositors ofereixen una àmplia varietat de productes de proximitat, des de vins i embotits fins a pa fresc i bolets, acompanyats de delicioses tapes de degustació que delectaran els paladars més exigents.

Zona esportiva

Els cavalls són els protagonistes a la zona esportiva del Mercat del Ram, on es fan exhibicions eqüestres, concursos de doma clàssica i salts d'obstacles. Aquest any, com a novetat, s'oferiran activitats exclusives per a professionals del sector, consolidant encara més el prestigi d'aquesta fira a l'àmbit equí.

Altres mostres i activitats lúdiques

Per a aquells que estiguin interessats en aspectes més tècnics del sector agropecuari, el Mercat del Ram ofereix una sèrie de conferències i jornades tècniques organitzades per entitats i institucions locals, proporcionant un espai per a l'intercanvi de coneixements i experiències entre professionals del sector.

No us perdeu el Mercat del Ram 2024!

Ja ho veus, el Mercat del Ram de Vic 2024 promet ser una experiència inoblidable per a tots els que hi participin, combinant tradició, innovació i diversió en un esdeveniment únic que reflecteix l'esperit vibrant de la ciutat i la seva connexió amb el món rural.

I si vols viure el mercat en primera persona, et convidem a reservar una habitació al nostre Hotel J Balmes. No t'ho perdis!