Hotel J.Balmes Vic  header
Home > Què visitar a Vic si vols fer turisme cultural

Què visitar a Vic si vols fer turisme cultural
Hotel J.Balmes Vic

https://www.shutterstock.com/image-photo/vic-barcelona-spain-august-19-2020-1931834096

Vic és una ciutat amb un ric patrimoni arquitectònic i cultural, que conserva l'essència medieval i la tradició gastronòmica. En aquest article t'expliquem què veure i què fer a Vic, una ciutat que et sorprendrà per la seva bellesa i ambient.

La Plaça Major

La Plaça Major o Plaça Mercadal és el cor de Vic i el lloc on se celebren els esdeveniments més importants de la ciutat. És una plaça porxada, envoltada d'edificis de diferents èpoques i estils, que té la particularitat de no estar asfaltada ni empedrada. Cada dimarts i dissabte se celebra el mercat, una tradició que es remunta al segle IX i que atrau milers de visitants. A la plaça també podeu admirar l'escultura del Merma, un personatge típic de les festes populars de Vic, i l'Ajuntament, que ocupa un edifici del segle XIV.

La Catedral

La Catedral de Sant Pere és el monument més emblemàtic de Vic i un dels millors exemples d'art romànic a Catalunya. Va ser construïda pel bisbe Abat Oliba al segle XI, encara que va patir diverses reformes posteriors. De l'època romànica se'n conserven la cripta, les restes de l'església de Santa Maria i el campanar. A l'interior de la catedral es pot visitar el Museu Episcopal, que inclou una de les col·leccions d'art medieval més importants d'Europa.

El Museu Episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic és un dels museus més rellevants de Catalunya i Europa pel que fa a art medieval. Hi ha una col·lecció de més de 29.000 peces, entre les quals destaquen les pintures i escultures romàniques i gòtiques, procedents d'esglésies i monestirs de la comarca d'Osona i d'altres zones de Catalunya.

El barri de les Adoberies

El barri de les Adoberies és un dels més antics i pintorescos de Vic. Es troba al costat del riu Mèder i es caracteritza per les seves cases de pedra i fusta, que antigament albergaven els tallers dels adobers de pells. El barri conserva el traçat medieval i alguns elements com les piles d'adobar, els canals d'aigua i els ponts. És un lloc ideal per passejar i gaudir de l'ambient històric de la ciutat.

El Museu de l'Art de la Pell

El Museu de l'Art de la Pell és un museu únic al món, dedicat a la història i la tècnica de l'adoberia i l'art de la pell. El museu es troba a l'antic convent del Carme, un edifici del segle XVII que ha estat restaurat i adaptat per albergar les sales d'exposició. El museu mostra el procés de transformació de la pell des de l'animal fins al producte final així com les diferents aplicacions artístiques i decoratives de la pell al llarg de la història i de les cultures.

El Museu de Sant Antoni Maria Claret

El Museu de Sant Antoni Maria Claret es un museo dedicado a la vida y la obra del santo fundador de los Misioneros Hijos del Inmaculado Corazón de María, nacido en Sallent en 1807. El museo exhibe objetos personales, documentos, fotografías y reliquias del santo, así como una reproducción de su habitación y de su capilla.

El Museu Balmes

El Museu Balmes és un museu dedicat a la figura del filòsof i polític català Jaume Balmes, nascut a Vic el 1810. El museu se situa a la casa on va néixer i va viure el pensador, que s'ha conservat amb el mobiliari i els objectes originals. El museu ofereix un recorregut per la vida i obra de Balmes, així com pel context històric, social i cultural de la seva època. El museu també disposa d'una sala d'exposicions temporals i d'un centre de documentació.

Descobreix tota l'oferta cultural de Vic des de J Balmes

Com has vist, Vic és una ciutat que té molt per oferir als amants de la cultura. Museus, art, història i tradicions es combinen per crear una experiència única i irrepetible. Si voleu gaudir de tot això i més, us recomanem que us allotgeu al nostre hotel J Balmes, un hotel còmode, elegant i ben situat, que us permetrà accedir fàcilment a tots els punts d'interès de la ciutat. No ho dubtis més i reserva la teva habitació a J Balmes, el millor lloc per allotjar-te a Vic. T'esperem!