Hotel J.Balmes Vic  header
Home > Viu la Festa Nacional de la Llana i Casament aquest 2024

Viu la Festa Nacional de la Llana i Casament aquest 2024
Hotel J.Balmes Vic



La Festa Nacional de la Llana i Casament a Pagès és un dels esdeveniments més destacats de la ciutat de Ripoll i de tota la zona de Vic. Si ets un amant de la cultura catalana i t’agrada participar en les festes populars, no et pots perdre aquesta experiència única. I no hi ha millor manera de viure la festa al màxim que allotjant-te a l'Hotel J Balmes, on et sentiràs com a casa des del primer moment.

Una celebració única

La Festa Nacional de la Llana i Casament a Pagès és una celebració tradicional que té lloc cada any a mitjans de maig i posa en valor les arrels i la riquesa cultural de la zona. És una oportunitat perfecta per endinsar-te en les tradicions locals i experimentar l'esperit festiu dels habitants.

Dia i lloc de celebració

Aquest any, la festa es durà a terme el día 19 de maig i els carrers s'omplen de música, dansa i activitats per a tota la família. És una oportunitat perfecta experimentar la vida local i crear records inoblidables.

Si no has sentit a parlar mai d’aquesta tradició, et deixem una petita guía amb tot el que necessites saber. Aquesta celebració, que té lloc a la plaça de l'ajuntament de Ripoll reviu dos costums ancestrals: la tosa dels xais i el casament tradicional de pagès

Activitats durant la festa

La tosa dels xais, és un homenatge a la vida dels pastors i els oficis que hi estan vinculats, i ens ensenya la manera com, des de fa segles, un pastor esquila el ramat, el matalasser pica i neteja la llana, i les filadores la carden i en fan fil.

D’altra banda, el casament té la particularitat que és un enllaç real amb la presència de personalitats que fan de padrins de noces. Rememora el casori entre l'hereu i la pubilla de dues cases de pagès. Els nuvis es vesteixen amb la indumentària tradicional de l'època, i es passegen a cavall per Ripoll fins que arriben al monestir de Santa Maria, on té lloc la cerimònia. Quan acaba, la parella convida tot el poble, segons marca la tradició, a menjar coca amb llonganissa i a beure vi amb porró.

Apart dels dos actes principals, la programació de la festa ofereix una àmplia gamma d'esdeveniments per a tots els gustos i edats, com per exemple un mercat de especialitats gastronòmiques locals preparats amb ingredients de proximitat. Des de concerts en viu fins a espectacles de dansa tradicional, hi ha opcions per a tothom.

Passa una estada completa a l’Hotel J Balmes

No hi ha millor manera de gaudir d’aquesta experiència que allotjant-te a l'Hotel J Balmes. Situat en un entorn tranquil i familiar, l'Hotel J Balmes ofereix un refugi acollidor després d'un dia ple d'emocions. Amb un servei atent i un ambient càlid, et sentiràs com a casa des del primer moment. Per assegurar-nos que la teva estada sigui completa i satisfactòria, comptem amb una àmplia gamma de serveis dissenyats per respondre a les teves necessitats. Des de l'accés adaptat per a aquells amb mobilitat reduïda fins a la connexió Wi-Fi a internet per mantenir-te connectat amb el món exterior, tot està pensat per fer la teva estada el més confortable possible.

No deixis passar aquesta oportunitat única de viure la Festa Nacional de la Llana i Casament a Pagès aquest 2024. Vine i descobreix tot el que aquesta celebració tan especial té per oferir. Estem desitjant donar-te la benvinguda i fer que la teva estada sigui inoblidable.