Hotel J.Balmes Vic  header
Home > El Castell de Montesquiu

El Castell de Montesquiu
Hotel J.Balmes Vic



El Castell de Montesquiu és un monument històric que ofereix als visitants una experiència cultural i familiar original. Aquest castell té les seves arrels en una antiga torre de vigilància construïda pel Comte Guifré I (el Pilós) al segle IX. No obstant això, no va ser fins a mitjan segle XIV que aquest castell, que abans servia principalment com a estructura defensiva, es va transformar en una residència fortificada, habitada per Arnau Guillem de Besora, membre de la noblesa local.

La història del Castell de Montesquiu

Al segle XVII, Lluís Descatllar, tot i viure a Barcelona, va ampliar i ennoblir el castell. Va ser ell qui va encarregar la construcció de la capella actual i l'ampliació de la part nord-est, a més d'altres millores que van canviar significativament l'aparença de l'edifici. A principis del segle XX, Emili Juncadella, un destacat membre de l'alta burgesia de l'època, va donar a l'antic casal (casa de camp) l'aparença de castell que conserva en l'actualitat, i va afegir els bells jardins. No obstant això, la reforma de Juncadella amaga moltes empremtes de les evolucions i expansions anteriors de l'edifici.

Avui dia, després d'una restauració cuidadosa que ha preservat els elements arquitectònics més significatius dels diferents períodes de la història del castell, Montesquiu s'ha reintegrat en el territori i s'ha convertit en un component essencial del parc circumdant.

Visites guiades i entrades al Castell de Montesquiu

El preu de l'entrada al castell és molt accessible, la qual cosa el converteix en un destí assequible per a tota la família:

Entrada general: 4 euros.
Reduïda: 3 euros.
Pensionistes majors de 65 anys.
Joves de 17 a 25 anys.
Persones amb certificat de discapacitat (l'acompanyant entra gratis si la targeta identifica la necessitat d'un).
Persones amb el carnet de Voluntariat per la Llengua (amb acreditació).
Grups de 15 o més persones (amb reserva prèvia).
L'entrada és gratuïta per a:

Nens i joves menors de 16 anys.
Persones en situació d'atur (amb acreditació).
Docents d'ensenyament reglat (amb acreditació).
Residents del Bisaura (Montesquiu, Sora, Sant Quirze de Besora, Vidrà, Santa Maria de Besora) (amb acreditació).
Horaris d'obertura i activitats

Els horaris d'obertura i les visites guiades són variats, la qual cosa facilita la planificació de la teva visita. El punt d'informació del castell estarà obert els caps de setmana i festius durant tot l'any, així com de dimarts a diumenge a juliol i agost. Les visites guiades s'ofereixen en català, i la visita de les 10 del matí també està disponible en castellà. Les places per a les visites guiades estan limitades a 25 persones.

A més d'explorar el castell en si, el parc circumdant ofereix un entorn natural que val la pena descobrir. Hi ha nombroses activitats educatives, exposicions, tallers i cursos per a tots els públics. Els amants de la natura poden gaudir de sortides de marxa nòrdica per explorar el territori. A més, es realitzen exposicions temporals d'art, jornades tècniques i formatives.

El Castell de Montesquiu és un destí cultural i històric que combina la bellesa arquitectònica amb la riquesa natural dels seus voltants. La seva accessibilitat, àmplia gamma d'activitats i compromís amb la preservació històrica el converteixen en un lloc ideal per a una experiència enriquidora i educativa per a tota la família.

Reserva la teva estada a l'Hotel J. Balmes Vic

Per complementar la teva visita al Castell de Montesquiu, et recomanem que facis una reserva a l'Hotel J. Balmes Vic. Aquest acollidor hotel a l'encantadora ciutat de Vic és un lloc ideal per relaxar-te després d'explorar el castell i els seus voltants. Amb habitacions còmodes i una ubicació convenient, l'Hotel J. Balmes Vic és una excel·lent opció per completar la teva experiència cultural i històrica a la regió. Esperem veure't aviat a Montesquiu i Vic!