Hotel J.Balmes Vic  header
Home > Que comenci la festa, una exposició de cent anys de balls de gegants

Que comenci la festa, una exposició de cent anys de balls de gegants
Hotel J.Balmes Vic


Segurament has sentit a parlar de la parella de gegants de Manlleu, Jordi i Montserrat. Aquesta parella emblemàtica ha estat fent ballar gegants durant 100 anys, i aquesta fita excepcional és ara l'estrella d'una exposició emocionant al Museu del Ter. Sota el lema “Que comenci la festa! 100 anys fent ballar els gegants,” aquesta exposició celebra la rica història d'aquests personatges mítics i les seves actuacions que han captivat i entretingut generacions de públic.

El Museu del Ter ret homenatge als gegants de Manlleu

L'exposició és fruit d'una investigació exhaustiva que ha desvetllat nous documents fotogràfics i audiovisuals que mostren la vida i els moments inoblidables d'aquests gegants carismàtics. Aquesta exposició és una oportunitat única per conèixer la història d'aquests gegants que han estat part fonamental de la cultura i les celebracions a Manlleu i altres llocs de Catalunya.

La mostra està ubicada al Museu del Ter, un espai dedicat a preservar i difondre la riquesa de la història i la cultura de la regió. El museu ha col·laborat estretament amb la comunitat local per crear aquesta exposició especial en honor a Jordi i Montserrat, la parella de gegants que han entretingut públics de totes les edats amb les seves actuacions durant un segle.

A l'exposició, els visitants podran gaudir d'una gran varietat de materials que expliquen la història dels gegants de Manlleu, com ara fotografies antigues, vídeos, vestits i altres objectes relacionats amb les seves actuacions. Aquestes peces úniques ofereixen una visió fascinant de com aquesta tradició ha evolucionat al llarg del temps i com Jordi i Montserrat han estat una part fonamental d'aquesta evolució.

Per aquells que desitgin viure l'experiència completa, no us oblideu de reservar una estada a l'Hotel J. Balmes Vic, que es troba a prop de l'exposició. El museu vol assegurar-se que els visitants puguin gaudir tranquil·lament de tot el que ofereix l'exposició i de la bellesa de la regió.

L'exposició “Que comenci la festa! 100 anys fent ballar els gegants” estarà oberta al públic des del 15 de juny fins al 15 de setembre. Durant aquest temps, el museu rebrà els visitants de dimarts a divendres de 11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i els dissabtes, diumenges i festius de 10 h a 14 h. Un cop passat el 15 de setembre, l'exposició romandrà oberta de dimarts a diumenge de 10 h a 14 h.

No et perdis aquesta oportunitat d'explorar la rica història dels gegants de Manlleu i de celebrar 100 anys d'alegria i entreteniment. Vine i gaudeix d'una exposició que et transportarà a un món de màgia i tradició que ha estat part essencial de la vida a Catalunya durant un segle. Que comenci la festa!