Hotel J.Balmes Vic  header
Home > La ruta al Monasterio de Sant Pere de Casserres

La ruta al Monasterio de Sant Pere de Casserres
Hotel J.Balmes Vic



Tens uns dies lliures aquesta Setmana Santa? Busques una aventura a l'aire lliure a prop de Barcelona? Aleshores, aprofita un dels dies de les teves vacances per recórrer una de les rutes més boniques de la província de Barcelona: la Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres. Aquest recorregut et convidarà a explorar un tresor del romànic català, enclavat en un paisatge que talla la respiració per la seva bellesa natural i històrica. En aquest article, t'expliquem tot allò que has de saber sobre aquesta ruta.

Història del Monestir de Sant Pere de Casserres

Aquest monestir benedictí, ubicat a Les Masies de Roda, comarca d'Osona, s'assenta en un meandre espectacular del riu Ter, entre paisatges de boscos i muntanyes. Fundat al segle XI, es diu que el Monestir de Sant Pere de Casserres és producte d'una llegenda miraculosa atribuïda a un infant de la família dels vescomtes d'Osona i Cardona.

D'arquitectura romànica, el monestir ha resistit el pas del temps i els fenomens naturals, incloent-hi terratrèmols al segle XV, encara que no sense desperfectes i reparacions. Avui dia consta d'una església de tres naus, absis adornats amb art mural, un campanar distintiu per la seva baixa alçada, tombes amb formes humanes, restes d'un claustre i un edifici que antigament es feia servir com a hospital.

La Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres

Hi ha diferents rutes que et portaran al Monestir de Sant Pere de Casserres, cadascuna amb el seu propi punt de partida i recorregut. Així i tot, des de l'hotel J Balmes et volem recomanar una de les més satisfactòries i boniques, la que surt de la Catedral de Vic.

Aquest camí, el primer senyalitzat a la zona i mantingut per la Unió Excursionista de Vic, té el seu començament al nucli antic de Vic i culmina al Monestir de Sant Pere de Casserres, passant per llocs emblemàtics plens de significat històric i bellesa natural. A més, destaquen especialment les vistes espectaculars al Pantà de Sau.

Itinerari de la Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres

Sortida: Des de la Catedral de Vic, recorrem el nucli antic, passant pel Temple Romà i la Plaça de la Divina Pastora, fins a arribar al pont del Bruguer.

Pont del Bruguer (uns 25 minuts després de la sortida): Travessem el riu Gurri i ens dirigim cap a l'ermita de Sant Jordi, vorejant el Dolmen de Puigseslloses.

Riera de Folgueroles (1 hora i 10 minuts després de la sortida): Tot seguit de creuar aquesta riera, seguim cap a Tavèrnoles
, travessant el poble i contemplant l'església romànica de Sant Esteve.

Urbanització El Roquet (1 hora i 40 minuts després de la sortida): Deixem l'asfalt i ascendim cap al Pla de Savassona, recomanant una visita a l'ermita de Sant Feliuet per les vistes al Pantà de Sau.

Coll de la Passarella (2 hores i 30 minuts després de la sortida): El camí es desvia cap al bosc, oferint vistes del riu Ter i portant-nos a la urbanització de Fussimanya.

Urbanització de Fussimanya (3 hores i 10 minuts després de la sortida): Passem pel restaurant Fussimanya i descendim cap al Torrent de l'Infern.

Carretera del monestir (3 hores i 35 minuts després de la sortida): Agafem el camí cap al Monestir de Sant Pere de Casserres, que ens rep amb la seva arquitectura imponent després d'una suau pujada.

Si aquest trajecte no t’ha convençut, també es pot arribar al Monestir mitjançant un camí que surt del Parador de Turisme. Des d'aquest recorregut podràs gaudir de 3,5 quilòmetres de bosc i vistes molt boniques a l'embassament de Sau.

Vine a recórrer la Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres des de Vic

La Ruta al Monestir de Sant Pere de Casserres no és només un viatge a través de la natura i la història, sinó una oportunitat per reconnectar amb un/a mateix/a i amb el llegat cultural de Catalunya. No esperis més per emprendre aquesta aventura: inicia el teu recorregut a Vic i, després d'un dia ple de descobriments, relaxa't a la comoditat del nostre hotel J Balmes, a la mateixa ciutat de Vic, on l'hospitalitat i el descans t'esperen per completar una experiència increïble. Reserva la teva habitació avui i deixa't captivar per la bellesa d'Osona!